Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Υποψήφιοι #3 αλλά..ΖΩ



#3 Η γκρίζα καθημερινότητα που βιώνουμε δε μπορεί να αφήνει αδιάφορους και αμέτοχους νέους ανθρώπους που αγωνιούν για τον τόπου τους, που αγανακτούν μπροστά σε κυβερνητικές αποφάσεις που καθορίζουν χωρίς τη θέληση τους το παρόν και επηρεάζουν το μέλλον τους. Στεκόμαστε απέναντι στα ρουσφετολογικά παιχνίδια, στην αδιαφάνεια, στην κακοδιαχείριση, στις ανισότητες, την απαξίωση του δημότη, στην περιβαλλοντική υποβάθμιση, στα αντιαναπτυξιακές πρακτικές. Συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης Αλλά…Ζω, με επικεφαλή την Ιωάννα Ρούσσου και ανθρώπους με εντιμότητα και ικανότητες. Με θέσεις ξεκάθαρες μακριά από μικροκομματικές εμμονές και προσωπικές φιλοδοξίες.
Η πόλη μας, ο δήμος μας είναι ανάγκη να γυρίσει σελίδα, να αλλάξει πρόσωπα και νοοτροπίες. Είναι ανάγκη να αρχίσουμε να διεκδικούμε με θάρρος και επιμονή όλα όσα μας στέρησαν. Όλα αυτά που μνημόνια και Καλλικράτης ισοπέδωσαν.
Έχοντας απόλυτη επίγνωση της κρισιμότητας των προσεχών εκλογών, δηλώνουμε παρόντες και ενώνουμε τις φωνές μας, τις αγωνίες μας και την κοινή μας πεποίθηση πως μπορούμε να αλλάξουμε «Αλλά…Ζώντας».

Δεμερτσίδης Κώστας
Την πρώτη φορά που συναντήθηκα με ανθρώπους του αλλά..ΖΩ σε ένα από τα συντονιστικά της της παράταξης, ομολογώ πως τρόμαξα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν όπως τους περίμενα. Είχαν χαρτιά και στυλό, συζητούσαν και μάλωναν για κάθε μία μικρή λεπτομέρεια. Προσπαθούσα να καταλάβω ποιος είναι ο αρχηγός. Δεν τον βρήκα. Μετά μου εξηγήθηκε ότι ο αρχηγός θα ψηφιστεί αργότερα μέσα από μια ανοικτή διαδικασία, με ψηφοδέλτια που θα έχουν και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ σαν επιλογή!
Αποστασιοποιήθηκα για λίγο καιρό. Όμως παρακολουθούσα κάθε ανακοίνωση και κάθε δράση. Όταν ψηφίστηκε και η Ιωάννα ως επικεφαλής της παράταξης, ναι, με τις διαδικασίες αυτές τις τόσο πρωτόγνωρες – τότε πείστηκα.
Πείστηκα ότι αυτοί οι άνθρωποι δε λένε ψέματα. Πείστηκα και πλέον το ζω μαζί τους ότι όλοι είμαστε ισάξιοι, όλοι έχουμε τον ίδιο λόγο. Όλοι επεμβήκαμε με τις παρατηρήσεις που θέλαμε να κάνουμε στο πρόγραμμα. Όλοι πήραμε το λόγο και μιλήσαμε στις συγκεντρώσεις με τον κόσμο.
Μπορεί να έχουμε κάποιοι από εμάς στο αλλάΖΩ διαφορετικές κομματικές αφετηρίες – ή και καμία κομματική προέλευση όπως αρκετοί από εμάς, αλλά το κοινό σε όλους μας είναι η ικανότητα να συναποφασίζουμε μετά από επιχειρηματολογία!
Μίλησα και σε άλλους, έφερα και άλλους δικούς μου φίλους εδώ, στο αλλά..ΖΩ. Σας καλώ με υπευθυνότητα να μας στηρίξετε με την ψήφο σας.

Ούλιου Αικατερίνη
Υποστηρίζω και εργάζομαι στα βιοκαλλιεργητικά προϊόντα της βιολογικής αγοράς στην Πλατεία Ειρήνης.
Εργάστηκα στη φροντίδα τρίτης ηλικίας στον οίκο ευγηρίας Κιλκίς και συνεχίζω να εργάζομαι κ’ οίκον στη φροντίδα ηλικιωμένων.
Νιώθω καθήκον μου και τιμά  η συμμετοχή μου στο αλλά…ΖΩ!





Μακρίδης Μπάμπης
Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη το 1971, πήγα σχολείο και σπούδασα εκεί. Ανωτάτη Βιομηχανική  (Α.Β.Σ.Θ.) λεγόταν όταν μπήκα, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας όταν βγήκα. Έμπλεξα με «κακές» παρέες και από καλό παιδί βρέθηκα σε πορείες και καταλήψεις, σε ροκ συγκροτήματα  και σε κουτούκια.
Μετά τον στρατό αντί να βάλω μυαλό, η κατάσταση χειροτέρεψε. Αν και έπρεπε να γίνω Βιομήχανος όπως έλεγε και ο τίτλος της σχολής μου, έγινα βοηθός λογιστή και αργότερα άνοιξα το δικό μου λογιστικό γραφείο. Άρχισα να παίρνω  τα βουνά, και αποφάσισα να γίνω δημόσιος υπάλληλος για να αλλάξω το σύστημα από τα μέσα.
Μένω στο Κιλκίς τα τρία τελευταία χρόνια.
Πιστεύω ότι με συλλογική δράση μπορούμε  σταματήσουμε αυτή τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και νομίζω ότι η κίνηση αλλά...ΖΩ είναι η αρχή. Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και θα είμαστε εδώ όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να καθίσουμε στον καναπέ και να βλέπουμε τις ζωές μας να καταστρέφονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου