Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ο Καραγκιόζης… υποψήφιος (Δ΄ μέρος)

-Χ: δηλαδή θα πας στον αντίπαλό του;
-Κ: ποιόν τον Ντουρ-Αγά; Αυτός ούτε να με δει, εμένα, έναν άνεργο και κουρελή τύπο. Έχει μαζέψει λέει όλους τους δημιουργημένους και καταξιωμένους. Όλους σου λέω, δεν άφησε κανένα για τους άλλους. -Χ: και που είναι το κακό σ’ αυτό; Άσε που μπορεί να δίνει …150 λίρες.
-Κ: κακό δεν είναι, κοίτα όμως τέτοιους έχουν και ο σουλτάνος (που του έδωσε το χρή-σ-μα) και οι πασάδες γύρω τους και όπως ξέρεις, εμάς, τον απλό λαό, δεν μας βοήθησαν πολύ (για να μην πω τι μας έκαναν, εις την Γαλλικήν). Θα μπορούσα βέβαια να κάνω μια προσπάθεια για τις 150 λίρες αλλά δεν αντέχω, με ξέρεις, ούτε στιγμή χωρίς γέλιο, με κουστουμαρισμένους ξινούς τύπους που δεν γνωρίζονται καν μεταξύ τους και φυσικά θα ψηφίσουν μόνο τον εαυτό τους.
-Χ: αυτός όμως μπορεί να είναι διαφορετικός. Μπορεί να θέλει να τα διορθώσει τα πράγματα.
-Κ: ναι , το είπε «θα μας αλλάξει τα φώτα», άσε που βλέπει παντού λάμψεις και φλόγες. Σου λέω, ίδιοι είναι, μόνο για ψήφους ενδιαφέρονται, κι όταν τους πάρουν, πέρα από τους κολλητούς οι υπόλοιποι θα πάρουν ...την αντιδημαρχία του καναπέ.
-Χ: ε τότε με ποιόν θα κατέβεις;
-Κ: άκουσα για μια τρελοπαρέα εκεί στον καφέ-μαχαλά, που θα τολμήσει να τα βάλει μαζί τους και μάλιστα το γλεντάει σαν να το ‘χει ήδη καταφέρει. Για ‘κεί πάω τώρα.
-Χ: ποιοι είναι; Δεν έχω ακούσει τίποτε γι’ αυτούς;
-Κ: ε, πως ν’ ακούσεις; Αυτοί δεν έχουν λίρες για να γεμίσουν τα γραμματοκιβώτια και τις εφημερίδες με ευτυχισμένες (από τί άραγε;) φάτσες, ψηφοδέλτια, και διαφημίσεις. Δεν έχουν μαζέψει άτομα από κάθε οικογένεια για να πάρουν όλους τους ψήφους. Είναι λίγοι αλλά κάνουν πολύ φασαρία και θέλουν να τα βάλουν με τον πασά. θα σου πω όμως περισσότερα όταν γυρίσω από το εκλογικό τους κέντρο.
-Χ: για στάσου, πως είπες ότι λέγονται;
-Κ: λέγονται «Αρα…ζω», γεια σου τώρα.

Τέλος Δ’ μέρους … Συνεχίζεται
Ομάδα γέλιου του Αλλά…Ζω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου